Главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и

...
Главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и
Коментари Харесай

Гешев и министри се групираха срещу престъпленията с културни ценности

Главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на културата Боил Банов създадоха работна група от прокурори, инспектори и специалисти за противопоставяне на закононарушенията свързани с културни полезности, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Оттам показват, че работната група ще проучва настоящите нормативни и други междуведомствени актове, отнасящи се за дейно противопоставяне на незаконните похищения срещу културни полезности. " Приоритетно ще бъде направен констативен отчет на съществуващите нормативни актове, както и предложение за нужните промени в тях ", излиза наяве от известието.

Съвместната работа на прокуратурата с изпълнителната власт срещу иманярите стартира директно след свадите с сбирката от културни полезности на хазартния необут Васил Божков. В началото на седмица беше обявено, че стартира изнасянето на антични предмети от офисите на " Нова Холдинг ", само че в следствие тези изказвания бяха опровергани. Главният прокурор Иван Гешев обаче даде да се разбере, че страната ще конфискува скъпата сбирка. В изявление за Българска национална телевизия той съобщи, че тези " съкровища са откраднати от българската земя " и е операция да се твърди, че могат да се съхраняват единствено на едно място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР